Heerlijk loom liggend in een van de baden zak je verder weg in de ontspanning. Met de levensgrote tuimelramen helemaal open heb je een superrelaxed uitzicht op de velden. Het enige dat je ziet zijn de konijntjes die langs huppelen en verder helemaal niets. De stilte en rust zijn zo vervullend dat een grote glimlach als vanzelf op je gezicht verschijnt. Shhhhh…….

Hier in onze wellness spa hebben we een tamelijk uniek fenomeen; de broodoven. Je zit in een ruimte waar een authentiek oerbrood gebakken wordt. Je wordt omarmd door de warmte van de stoelen en blij van de geur van het brood. Een bijzondere ervaring…….

De twee hooiovens…the best seats in the spa! Vanuit deze plek kijk je uit over de prachtige natuurvijver en de groene velden. Neem plaats en laat je inpakken en doorstomen. De stoelen zijn gevuld met biologisch, pollenvrij alpenhooi met kruiden en bloemen. De stoom komt door het alpenhooi en heeft een aangename geur. Het effect wordt versterkt omdat je ingepakt bent en de warmte heerlijk je lichaam omsluit. Naast ontspanning biedt het het lichaam een therapeutische werking en is het inhaleren van de met kruiden, alpenhooi en bloemen doordrenkte stoom weldadig voor de luchtwegen.

Als je iets zou willen meemaken….dan is het wel floaten in een van onze pakkingen. Je lichaam wordt eerst gehuld in een fijne pakking op natuurlijke basis. Dit kan zijn een goed voedende pakking, een peeling of een ontgiftende pakking om het lichaam extra te ondersteunen. Als het lichaam is ingepakt, laten we je langzaam zakken in een warmwaterbed. Het gevoel is bijna niet met iets anders te vergelijken, het voelt….. zalig. Alsof je lichaam zweeft en je gedachten even meezweven, volkomen uit staan. Zuiver genieten en pure ontspanning van alle zintuigen.

De combinatie van binnen & buiten is van een grote toegevoegde waarde. De ruimte, de rust, de mogelijkheid om je even af te zonderen, het kan hier in Hoogeloon. Naast de relaxte ligbedden is er de mogelijkheid om te zwemmen in ons natuurlijk schoon gehouden en natuurlijk verwarmde natuurbad. Puur natuur, gefilterd door een ingenieus systeem van bloeiende waterbloemen, volstrekt zonder chemische middelen. De sensatie van het zachte warme water om je lichaam, met veel privacy in de open buitenlucht… een waar cadeautje voor lichaam en geest.

“take a deep breath and let go”

 

Voor een moment van algehele rust kun je plaatsnemen in de dondolo. Afgezonderd in een gedeelte van de spa staan twee dondolo’s opgesteld. Het is een combinatie van een soort schommelstoel en een heerlijk ligbed. Ga rustig liggen, ontspan en laat jezelf wiegen door de subtiele beweging. Zelfs het rustige ritme van je ademhaling brengt al een zachte schommelende beweging op gang, een gevoel van gewichtloosheid en totale ontspanning. Ga liggen en laat je meevoeren op het ritme van je eigen lichaam.

Al eens het weldadige effect ervaren van een ware kruidenoven? In een zacht verlichte ruimte staat een badoven waaruit kruidenstoom opstijgt. Op de vloer liggen echte dennentakken die zorgen voor een heerlijke frisse dennengeur en heel bijzonder voelen onder je voeten. Neem plaats en rust tegen de houten wand aan. De kruidenstoom mengt zich met de geur van de zilverspar en dennenappels en gaat via het plafond langs de houten wand over je rug naar beneden. Een heerlijk ontspannend proces dat je lichaam aanraakt en geest ontspant.

Een kleioven… wat we daar hieronder verstaan staat vast en zeker ver af van wat je er van verwacht. Het is… apart. Dat zeker. Maar ook lekker, relaxed, tintelend en ook stimulerend. In de warme ruimte smeer je verschillende moddersoorten op je lichaam. Dit alleen al is een aparte ervaring. We laten de modder in de huid trekken en zijn heilzame werk doen. Na een tijdje wordt de luchtvochtigheid met stoom van kruiden en geurige aroma’s verhoogd waarna de modder weer langzaam vloeibaar wordt. Als de huid gaat tintelen word je als het ware uitgenodigd de modder zachtjes in te masseren en over de huid te verspreiden. Hiermee verwijder je oude huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop. Het resultaat is een zachte, strakkere huid en een fijn gevoel all-over!